Het boek ‘Oudenaarde 1708, een stad, een koning, een veldheer’ vertelt het boeiende en gedetailleerde verhaal van de Slag bij Oudenaarde, die plaatsvond op 11 juli 1708, in het kader van de Spaanse Successieoorlog.
Wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van de omgeving van Oudenaarde – en bij uitbreiding heel Vlaanderen – vindt hier kwalitatieve teksten en gegevens terug over de 17de en 18de eeuw in onze gewesten, die nog nooit eerder werden gepubliceerd.
Er komen een 130-tal zeer mooie illustraties in het boek, onder andere een aantal unieke foto’s van de maquette van Oudenaarde en reproducties van weinig gekende kaarten van de stad.
In het boek lees je een schat aan informatie over hoe mensen leefden in Oudenaarde en omgeving in het begin van de 18de eeuw.
Volgende auteurs verzorgen een bijdrage:
- Dr. Martine Vanwelden: De historische evolutie van de stad Oudenaarde tot aan het begin van de 18de eeuw. Facetten van een stadsgeschiedenis.
- Drs. Klaas Van Gelder en Prof. Dr. René Vermeir : De Habsburgse Nederlanden in de overgang van Spanje naar Oostenrijk, 1692-1713.
- Frederik Dhondt: De Spaanse Successieoorlog en de slag bij Oudenaarde (11 juli 1708)
- Pieter-Jan Lachaert: Leven langs de Schelde aan het begin van de 18de eeuw. Een manuscript uit Eine over de slag bij Oudenaarde en de krijgsverrichtingen in de Spaanse Successieoorlog (1708-1711).
- Dr. Luc Van Durme: De plaatsnamen in de omgeving van het slagveld.
- Prof. Dr. Nicolas Faucherre: De maquette van Oudenaarde van Nézot uit 1746.