home
 
tentoonstelling
openingsweekend
historische evocatie van de slag
evenementen
 
toeristisch aanbod
bezoekersinformatie
contact
partners
 
 
 
 
 
 

 

français english Deutsch
     
   
         

 

 

 

 

 
aanleiding inleiding zonnekoning de hertog van Marlborough
11 juli 1708 maquette vauban de Fransen
landschap wooncultuur de geallieerden

10 mei 2008: feestelijke optocht

vrijdag 9 mei
zaterdag 10 mei
zondag 11 mei
maandag 12 mei
       

 

vrijdag 9 mei

FEESTELIJKE OPTOCHT
  stadscentrum van Oudenaarde
gratis
vanaf 15u00
  Vanaf 15 uur is er een feestelijke optocht door het stadscentrum / Hoogstraat van fanfares en muziekmaatschappijen uit de zustersteden.
   
  Uit Arras verwelkomen we 'Union des cheminots d'Artois', een groep met een 40-tal muzikanten.
   
De Borgerij uit Bergen op Zoom Bergen op Zoom vaardigt De Borgerij af.
De Borgerij bootst het leger van Bergen op Zoom na in het jaar 1622. Dit leger beschermde de burgers tegen de Spaanse soldaten. Zo'n 15 tot 25 Borgers zetten zich in om een spectaculair spel uit te beelden. Naast de historische kleding wordt gebruik gemaakt van enkele kanonnen en vijf originele roeren (musketten). Ook hebben ze binnen de vereniging vrouwelijke leden, dat zijn de marketentsters. Ze verzorgen de hapjes en drankjes. Sinds kort heeft De Borgerij ook leden die met sabels werken, ze zijn in opleiding om een zo'n echt mogelijk gevecht na te bootsen. Ook hebben ze stoere paarden tot hun beschikking die het kanon naar het slagveld vervoert.
   
"1066" Pipes and Drums Uit Hastings verwelkomen we de band '1066 Pipes and Drums'. Deze band werd 10 jaar geleden opgericht door hoofddoedelzakspeler Arthur Jepson en John Bartholomew. Arthur was lid van The Scots Guards en John maakte als Brits soldaat deel uit van de Royal Military Police. Daar leerden beiden doedelzak spelen. Hun enthousiasme sloeg over naar de rest van de muzikanten, zodat de band uit zo’n 14 ervaren spelers bestaat. Ze traden op in New York na de ramp met de Twin Towers en verzorgen reeds 5 jaar na elkaar de muziek op “Battle of the Flowers” in Jersey. Ze speelden muziek voor de Sultan van Brunei en voor de Hertog van Kent, de neef van de Britse koningin. “1066 Pipes and Drums” is de enige burgerband die in het Britse parlement heeft gespeeld.